Skip to content

Dobrogea din tara mea- fotografie de calatorie- satul romanesc

fotografie de calatorie | fotograf nunta constanta | fotograf constanta

Fotografie de calatorie- Orange Photos

Dobrogea mea…

Stiu, suna un pic posesiv. Este un tinut al naibii de frumos si prea putin mediatizat. Poate e mai bine asa, se intarzie orasenizarea care usor- usor face sa piara traditii, arhitectura si identitate.

Mereu in cautare de frumos, in concediu nici aparatul foto nu ia pauza, pentru ca fotografie de calatorie. 🙂  Imaginile de astazi sunt surprinse de Adi in Ceamurlia de jos, judetul Tulcea- comuna care- din pacate- pastreaza doar o mica parte din ceea ce inseamna satul  dobrogean.

Casele din chirpic–  cu prispa si  curti  mari- au un farmec aparte si trezesc nostalgii celor ce si-au petrecut copilaria la tara. Adica mie, Teodorei, care  marturisesc cu rusine ca nu stiu multe despre satul meu dar mi-s mandra ca m-am nascut acolo. 🙂

Fuga spre orasenizare a cuprins mare parte din locuitorii satelor si “de aceea urmele arhitecturii traditionale sunt de gasit numai in zonele cele mai sarace si mai izolate, casele vechi subzista (aproape) numai in gospodariile batranesti, in care lipseste vigoarea pe care violenta  schimbarii o reclama. Oricat de aberant ar suna pentru o  minte normala, astazi in Romania, arhitectura populara este conservata doar de batranete si de lene“. (Volumul CASE TRADITIONALE DIN DOBROGRA – OLANE- PREFATA BRUNO ADRESOIU)

In sudul localitatii se afla lacul Ceamurlia, un golf al Lacului Goloviţa, aflat in rezervatia biosferei Delta Dunarii- https://ro.wikipedia.org/wiki/Limanele_dobrogene.

Cuvintele sunt mult prea putine pentru descrierea celor vazute; va las sa savurati la propriu imaginile si va indemn la vizitat. 🙂

P.S.: daca nu pentru fotografie, atunci pentru calatorie. Intreaga zona are un potential fantastic.

www.orangephotos.ro

Copyright © 2016 Orange Photography

FOTOGRAF NUNTA – FOTOGRAF BOTEZ – FOTOGRAF EVENIMENT – Teodora Adrian PENES