Skip to content

Verighetele la control!

pantofi deosebiti de mireasa

Verighete, verighete…

“Verighete” este primul cuvant care iti vine in minte atunci cand este vorba de nunta.

Din aur galben, aur alb, platina, cu sau fara diamant, verighetele sunt la mare cautare in fiecare sezon. De ce? Pentru ca fiecare zi este ziua perfecta pentru o cerere in casatorie. 🙂

Si cum o cerere in casatorie vine la pachet cu o nunta de poveste, fotograful ei suntem noi. Cum altfel am fi putut fotografia toate aceste minuni rotunde, menite sa pecetluiasca uniunea dintre sot si sotie?

Intr-un articol de pe magazinul de verighete am gasit urmatoarea informatie: “In Egiptul antic oamenii purtau verighete confectionate din tot felul de vegetale. Simbolul lor era acelasi, desigur. Mai tarziu s-a trecut la confectionarea si purtarea de verighete ieftine din fier, caci erau mai durabile. Abia prin anul 860 au aparut primele verighete din aur si alte metale pretioase, dupa ce Papa Nicolae I a cerut ca barbatul sa faca, prin cumpararea verighetelor, dovada ca nu va precupeti nici un ban pentru femeia pe care doreste sa si-o faca mireasa.La romani, indiferent ce modele verighete aleg, este obiceiul ca preotul sa le puna pe degete intai la mana dreapta, ca simbol al logodnei, apoi pe mana stanga, la cununia religioasa, care poate avea loc in aceeasi zi cu logodna sau intr-o alta zi. Nasii de cununie sunt cei care vor muta verighetele de la mana dreapta la cea stanga chiar inainte de oficierea cununiei.Degetul inelar al mainii stangi, al patrulea deget. De ce oare a fost ales pentru purtarea verighetelor? Unii spun ca acest deget este simbolul Soarelui, ceea ce inseamna ca mirii isi asuma dragostea si uniunea si le trateaza cu responsabilitate, la vedere, in lumina soarelui, a adevarului, a consensului. Alte voci sustin ca obiceiul de a purta verighetele pe degetul inelar al mainii stangi vine din faptul ca, la anumite popoare, se crede ca de la acest deget porneste vena dragostei, „vena amoris”, cea care duce la inima, adica acolo unde salasluieste dragostea.”

In cateva fotografii va aratam ce s-a ales in anul 2019; de purtat se vor purta toata viata. Acesta este adevaratul trend.

Dora si Adi,

Fotografi de nunta. Si verighete, dupa caz. 🙂

Fotograf profesionist nunta Constanta | Fotograf eveniment Constanta | Fotografii de nunta Constanta

Copyright © 2016 Orange Photography

FOTOGRAF NUNTA – FOTOGRAF BOTEZ – FOTOGRAF EVENIMENT – Teodora Adrian PENES